Friday, 4 December 2015

UJI KEHAMILAN DENGAN CLOROX??

Entry kali ni tentang bagaimana nak uji kehamilan dengan clorox.

URINE + CLOROX:
Hasilnya:
PREGNANT: Buih banyak n tahan lama

TAK PREGNANT: Buih sikit atau tak buih langsung.

Mesti ada yg kata test ni x valid n tak boleh percaya 100%. Tapi ada juga yg resultnya tepat seperti menggunakan upt

Nak percaya atau tidak terpulang masing2. hihi... sebabnya kita faham, bg yg sedang menunggu bertahun2 rasa mcm dh tak lalu lg dah nak beli test pack kat kedai. so ini cara paling jimat. kalau negatif dh x perlu beli upt dh. tapi kalau positif boleh lah p beli upt tu dengan debaran (sebb takut harapan palsu dgn keputusan clorox).

Saya dh cuba. Hari ni period sy dah 17 hari lewat. bulan lepas 14 hari. Tak tahu kenapa dua bulan ni mcm ting tong period cycle saya. so x nak letak harapan. tp sy buat juga test urine + clorox tu.

Result:
29/11/2015- Tiada buih langsung
5/12/2015 - Buih byk dan bergas.

Kalau refer result kedua mcm positif. Tapi spt biasa jgn letakkan harapan terlalu tinggi. cuma dalam hati hanya Allah yg tahu.

Teruskan berdoa dan berdoa
Anda yg sedang membaca entry saya kali ni, mohon doakan saya. semoga kita yg sedg sama2 menanti dikurniakan Allah anugerah terindah ini.


4 comments:

  1. Hai..Saz, nak tau update awk,, Awk peknen ke x? sbb sy ada bt jugak test. buih mmg bnyak sngat. (sblum ni penah buat tp xberbuih) so, yakin dis time mmg psitif. tp buat test upt result -ve plak. dlm masa sama ada period(kot) sehari je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jawapannya tidak.hahah...jadi uji kehamilan guna clorox memg not accurate 100%. hihihi....

      Delete
  2. Hi,

    Saya uji urine menggunakan clorox pada malam 4/8/2016. Keputusannya berbuih dengan banyak. Tetapi keesokkan paginya pula 5/8/2016 darah ada keluar semacam datang bulan. Kenapa?

    ReplyDelete
  3. Puan...sy dh lewat haid untuk bulan ni

    ReplyDelete