Saturday, 5 September 2015

Saya bukan doktor sakit puan

Assalamualaikum...
Tajuk entry saya hari ni: Saya bukan doktor sakit puan, doktor pun bukan, misi pun bukan, bukan kakitangan hospital pun. Malah nak jejak kaki ke hospital boleh bilang dengan jari (sebab melawat), ke klinik? jujurnya 2 kali atas sebb peribadi (sakit mata n demam sakit sendi)..
Tapi lately, setiap hari ada yg wassap saya disebabkan entry lama saya berkenaan period coklat tanda hamil. hihi...
1. entry tersebut dibuat atas pengalaman saya sendiri - pengalaman hamil kmudian keguguran. Sad :'(
2. entry tersebut saya tulis disebabkan saya pernah confuse period coklat selama 5 hari tp doktor kata it's normal.
3. entry tersebut saya buat bila saya tanya MR. Google punca period coklat. Nah.... dapatlah... petanda hamil. Yes... masa saya disahkan hamil dulu pun alami yg sama begitu juga kwn2 saya, wpun ada yg x alaminya.
4. entry tersebut sekadar perkongsian untuk petanda hamil walaupun niat asal saya untuk promote usaha untuk hamil dengan Gla complex (usaha utk period tak teratur, senggugut, kesuburuan). Tapi bila yg tanya saya semula 'adakah saya hamil?'. Gulp...
5. entry tersebut bukanlah pengesahan yg anda hamil. sebb tu byk kali saya remind p check dgn doktor, buat upt! saya faham... anda takut kecewa, bila harapkan double line tp yg kua cuma 1. Again saya sarankan puan tunggu sehingga next period cycle. Itu yg doktor maklumkan pada saya. jadi saya share dgn anda :)

Saya boleh kongsi pendapat jika anda mahukan pndpt saya. harapnya pendpt saya tu tak bertentangan dgn ilmu kedoktoran. 

Salam sayang... Saz elias

No comments:

Post a Comment