Friday, 21 June 2013

KEPENTINGAN PENGAMBILAN SERAT DALAM MAKANAN

SERAT 

Pengambilan makanan yang mengandungi serat dikatakan mampu mengatasi masalah kegemukan. Betul ke? bagi yang tak tahu serat ialah Serat adalah rantaian molekul gula yang diikat bersama di mana ia tidak boleh dihadam. Serat yang ditemui dalam biji-bijian, bijirin, gandum, buah-buahan, sayuran, Psyllium sekam, kacang-kacangan, biji-bijian dan polong-polongan (kacang kering, kacang polong, dan lentil)

Pelbagai faedahPengambilan pemakanan yang tinggi serat memberi banyak faedah kesihatan.
  • Selain penting untuk sistem pencernaan, serat lebih terkenal di dalam membantu mengurangkan kolesterol serta mencegah penyakit berkaitan dengan kolesterol tinggi.
  • Ahli kesihatan percaya bahawa bermula di usus besar, dan membekalkan tubuh anda dengan serat yang cukup setiap hari adalah penting untuk fungsi usus dan usus besar. Diet tinggi serat juga membantu mengawal berat badan dengan membuat anda merasa kenyang lebih lama selepas makan dan kecil kemungkinannya untuk makanan ringan.
Siapa yang memerlukan serat?
Setiap orang harus memerlukan serat setiap hari terutama bagi mereka pesakit diabetes dan kegemukan.

Berapa banyak serat yang harus saya perlukan?
Nutrisi cadangan adalah untuk 20-35 gram jumlah semua jenis serat per hari. Secara berperingkat menambah serat ke dalam makanan anda, anda juga didorong untuk minum lebih banyak cecair saat anda meningkatkan jumlah serat yang anda makan. Bilangan yang disarankan adalah lapan gelas air sehari.
 high_fiber2
Bagaimana Fiber Mempengaruhi saluran usus?
Fiber akan Meningkatkan gerakan saluran najis di dalam usus. Bahan bergetah yang boleh menghancurkan usus untuk membantu membuang sisa toksiK di dalam usus.

Serat boleh benar-benar membantu untuk mengendalikan berat badan?
Serat akan memanjangkan tempoh makanan dalam perut dan memberikan rasa sepenuhnya. Tindakan ini dapat membantu anda mengehadkan kalori. Selain itu, pola pemakanan yang sihat dan bersukan secara teratur juga sangat penting untuk membantu seseorang untuk mengendalikan berat badan.

Bolehkah diet serat tinggi menghasilkan kekurangan mineral atau menghapuskan "baik" bakteria?
kajian menunjukkan bahawa serat tidak melakukan hal ini. Bahkan, bakteria yang bertindak balas terhadap makan serat & berkembang dalam diet serat tinggi.

Adakah akan ada kesan samping jika kita mengambil makanan tambahan berserat tinggi dalam jangka panjang?
Serat akan meningkatkan pergerakan usus dan fungsinya. Sehingga anda boleh bertindak balas secara bebas jika produk yang dibeli daripada syarikat terkemuka.

CINCH SHAKE MIX SHAKLEE
pilihan terbaik untuk mendapatkan serat yang mencukupi dalam diet harian anda. Dapatkan segera. Hubungi saya untuk maklumat lanjut

sazrina
0192866981
ID893512

No comments:

Post a Comment